Lustrafjorden

Lustrafjorden er en ca. 40 kilometer lang arm av Sognefjorden i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

Lustrafjorden er omgitt av høye og bratte fjellsider. Her er det mykje å sjå og finna på, blant anna ein køyretur på den romantiske vegen som går frå Skjolden til stavkyrkja på Ornes. Her det smalt og kronglete, men idyllisk.

Du passerer småbygder som Sørheim og Kroken og kan parkera i Feigum og gå ein halvtime opp til den imponerande Feigefossen, som kastar seg i fritt fall 218 utfor dalføret over.

På verdarvlista til UNESCO står Norges eldste stavkyrkje, som du finn på Ornes. Ta deg god tid her og lat deg imponera av at dette gudshuset bygd i tre har stått på same plassen i snart 900 år!

Har du lyst å laga rundtur frå Luster Fjordhytter, tek du ferja over til sjarmerande Solvorn og køyrer tilbake via Hafslo.

Lustrafjorden kan sjølvsagt nytast frå land men også frå båt, SUP/kajakk/kano med meir, følelsen av mektige fjell og vakker fjord vil du uansett få.


Andre aktiviteter

Kajakk

Lustrafjorden kan sjølvsagt nytast frå land men også frå kajakk, følelsen av mektige fjell og vakker fjord vil du uansett få.

Lustrafjorden

Lustrafjorden er en ca. 40 kilometer lang arm av Sognefjorden i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

Jostedalen

Med sine 500 km2, er Jostedalsbreen den største isbreen på det europeiske fastlandet.

Båtutleie

Med egen motorbåt kan du nyte fjorden helt på egen hand.

Molden

Det finaste utsiktspunktet i heile Luster, blir det ofte sagt om Molden. Her har du utsikt til fjorden i alle retningar.

SUP

Lustrafjorden kan sjølvsagt nytast frå land men også frå SUP, følelsen av mektige fjell og vakker fjord vil du uansett få.